Kategorier
Aktuellt

Nu 2000 namn!

Allt fler protesterar mot byggplanerna i kulturreservatet Hovings malmgård och trädgård. Omkring 2000 personer har nu skrivit på vår protestlista!

Vi samlar in namn både på papperslistor och digitalt. I den digitala listan kan man skriva in kommentarer. Här citerar vi arkitekten Pontus Öhman som skriver:

Hovings Malmgård är en viktig byggnadshistorisk oas på Södermalm och en oersättlig länk till 1700-talets Stockholm. Att Exploateringsnämnden har givit EM markanvisning som nu planeras att utnyttjas på detta brutala sätt är en SKANDAL! Fastigheten är 1996 inskriven i Stockholms Stads detaljplan som kulturreservat och själva byggnaden är blåklassad av Stadsmuseet, den högsta klassen och bedöms alltså vara en byggnad och miljö med ”synnerligen kulturhistoriska värden”. Då behandlar man inte en byggnad på det sätt som nu är planerat! Dessutom skulle EM:s planer innebära att man undanhåller den fina kulturmiljön från allmänheten genom att införliva det i ett vårdhem – detta bör och skall vara en kulturmiljö som går att beskådas av allmänheten! Och att sedan som planerat även bygga för den vackra miljön med ett 3-våningshus mot sjösidan är så smaklöst, feltänkt och respektlöst att man häpnar! Stoppa detta vansinne och tänk om – snarast!
/ Pontus Öhman, Arkitekt SAR/MSA

På bilden ser du det förslag som protesterna gäller: De röda taken är det nya vård- och äldreboende som byggbolaget EM vill bygga runt malmgården, vilken i sin tur är tänkt att införlivas i boendet med gångbroar (se inlägget Gångbroar in i 1700-talshuset?)

Vill du också protestera mot de skandalösa byggplanerna i kulturreservatet? Här finns protestlistan:

Du kan också följa oss på facebook i gruppen Rädda Hovings malmgård på Södermalm