Kategorier
Aktuellt

1 500 namn!

Nu har över 1 500 personer skrivit på namninsamlingen för att rädda Hovings malmgård och trädgård! Vi samlar namn både på papper och digitalt. Tack alla ni som skrivit på! Ju fler vi blir som protesterar, desto större påtryckning!

Här ett axplock kommentarer från den digitala namnlistan:

Jag bodde på Södermalm från 1971–2011. Hovings malmgård var ofta målet för promenader. En egendomlig känsla av tillhörighet fanns i mig. Att bebygga runt om kommer att förstöra hela känslan och upplevelsen av trakten. Att låta gröna platser vara kvar i stadsbyggelsen är det enda hållbara. Så många arter från människa till mycel behöver få finnas till!”

Nu har EM kommit med ett byggförslag som skämmer och skymmer Malmgården. Jag är trött på att se gamla skyddsvärda hus trängas in av okänsliga nybyggen. Väljarna vill inte ha det så, varför envisas politiker med att gå emot deras önskningar?

För mig är det här den mest idiotiska, naturhatande, onödigaste och mest hjärtlösa byggplanen i Stockholms innerstad.”

”Malmgårdarna är en viktig del av Stockholms historia. Dess trädgårdar likaså. Hovings malmgård borde bevaras. Huset restaureras och fyllas av kultur. Trädgården borde restaureras så att den återfick sitt utseende från en tid när den var köksträdgård. Vilken trädgårdshistorisk pärla det skulle bli.”

 ”Det är sorgligt att bebygga denna sista yta som påminner om att det har funnits något annat än 2000-tals bostadshus längs vattnet.”

Hovings malmgård utgör en sammanhållen och välbevarad kulturmiljö som speglar Stockholms malmars gestaltning under 1700-talet. För att eftervärlden skall kunna tolka platsens ursprungliga utformning är det av vikt att den bevaras intakt.”

Det vore en fullständig katastrof för hela området om dom här planerna blev godkända! Finns det ingen hejd på detta vansinniga byggande? Det byggs ju på varenda liten parksnutt som Södermalm har?!!? STOPP!!!!”

Har du inte skrivit på, men vill stödja vår kamp för att rädda malmgården och trädgården  – här har du chansen! Har du redan skrivit på – uppmuntra även andra att göra detsamma!

https://www.skrivunder.com/radda_hovings_malmgard